Simbol Nacionalne garde SAD

Лако је сломити један прут- сноп теже (Fasces – svežanj)

Фасцес представља снагу кроз јединство – сноп прућа у односу на један прут. (Лако је сломити један прут- сноп теже). Сјекира симболизује судску власт над животом и смpћу (смртна казна).

Fašizam bi izvorno predstavljao pokret koji teži snazi i pravednosti kada ta ideja ne bi bila uperena protiv drugih. Fasces kao simbol se može tumačiti iz nekoliko uglova. Za mene on predstavlja imperijalistički duh koji nadahnjuje hiljadama godina osvajače da kreću u pljačkaške pohode. Nostalgija za imperijalnom veličinom prošlih pokoljenja se prenosila sa koljena na koljeno sa izuzetnim žarom. Fasces je simbol totalitarizma i beskrupuloznosti, koju su naši preci osjetili na svojoj koži.

Želja za obnavljanjem rimskog (zapadnog ili istočnog), otomanskog, habsburškog, francuskog, britanskog, njemačkog, sovjetskog ili stvaranje EU i američkog carstva je u dubokoj suprotnosti sa istinskim interesima (srpskog i drugih) naroda, a u skladu sa interesima instalirane kvazielite, zbog toga je implementirana i tzv. srpska imperijalistička ideja – ponovno uspostavljanje Dušanovog carstva. Okupator naše zemlje se trudi da nam sa okupacijom  pomogne u obnovi Dušanovog carstva. Takve ideje se mogu progutati (i realizovati) samo sa velikom količinom novaca ili oružja, zato smo od njih dobijali kredite i oružje. Ista priča se prodaje i Hrvatima, i Bošnjacima, i Mađarima, i Albancima, pa čak i Makedoncima (zato slave Aleksandra Velikog). Boljševici su velikosrpsku hegemoniju potiskivali sovjetskim ograničenim suverenitetom.

Divide et impera – na Balkanu besprekorno funkcioniše vjekovima.

Osim želje za ekspanzijom svima usađuju i želju za istrebljenjem unutrašnjeg neprijatelja, pa su naše komšije nastojeći da se obračunaju Srbe sveli na minimum, jezičak na vagi (koji pomaže Velikom Bratu za sastavljanje svake njihove vlade) . Da bi se stvorio dovoljan emotivni naboj koriste se manjine i emigranti. Davanjem privilegija emigrantima i domaćim nacionalnim, rodnim (LGTB) i socijalnim manjinama stvara se atmosfera mržnje, koju usmjeravaju prema tim manjinama. Tako da se vrlo lako mogu upaliti fitilji i organizovati nove kristalne noći. Najbolji primjer za to se prije nekoliko godina desio na Kosovu i Metohiji.

Fašizam ne ostavlja mogućnost neutralnosti, traži apsolutnu lojalnost, postavlja sve ljude u situaciju – ili ste za nas ili protiv nas. Više se u fašističkim državama ne može zaposliti (i obezbeđivati egzistencija svoje porodice) bez članske karte vladajuće stranke. Fašizacija društva se nameće izvana, a odgovornost za ekscese se pripisuje narodu.

 

 

Podelite ovo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Autor i urednik:

Mladen Obradović Bajgut

Srbin, rođen u Kuli 1969. godine. 1991. emigrirao iz Zagreba. Borac u Krajini. Muž jedne žene. Otac tri sina. Dvadeset godina radio kao market developer u korporacijama. Preduzetnik u Novom Sadu. Stoik.