nedeljni ručak

Zajednički ručak

Nedeljni zajednički ručak je simbol tradicionalne porodice i okupljanja zajednice. Ritual koji okuplja porodicu hiljadama godina, u svim kulturama je porodični ručak ili večera (ili molitveni doručak), a u antičko vrijeme se zvao agape gozba. Zajedničko konzumiranje hrane je svojstveno i mnoštvu životinja. Moderna psihologija i kriminalistika tvrdi da je nedelja u vreme ručka u krugu porodice najopasnije mjesto gdje čovjek može da dobije teške povrede ili izgubi život. To spinovanje javnosti ima više za cilj stvaranje straha od porodice, nego prevenciju u rešavanju konflikata unutar porodice.

Niko ne izučava koliko je to što se pojede i popije uzrokovalo takvu količinu mržnje i zločin.

Kako bi pokazali da je zajednički ručak izuzetan intelektualni i emotivni doživljaj koji obogaćuje, organizovaćemo nedeljni ručak u 15.00. Pozvani su svi koji vole da vode pristojan intelektualni dijalog o izuzetno važnim temama i problemima. To je svojevrsna tribina. Ručak će biti u porodičnoj kući na adresi Sentandrejski put 81, Novi Sad.

Dobrodošli

p.s. zainteresovani  treba da se najave na 062 100 30 89

 

Podelite ovo:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Autor i urednik:

Mladen Obradović Bajgut

Srbin, rođen u Kuli 1969. godine. 1991. emigrirao iz Zagreba. Borac u Krajini. Muž jedne žene. Otac tri sina. Dvadeset godina radio kao market developer u korporacijama. Preduzetnik u Novom Sadu. Stoik.